Helende massage

 

Een helende massage is een ontspannende lichaamsmassage. Holos is Grieks voor ‘heel’. Lichaam en geest zijn één, is de gedachte achter deze massage. Helende massage brengt je meer ‘in je lichaam’. Het helpt je niet alleen om spanning in spieren en gewrichten los te laten. Ook emoties die in de loop der jaren in je lichaam zijn opgeslagen kunnen door de massage ‘loslaten’. Je zult daardoor in staat zijn om meer ruimte, levensvreugde en vrijheid te ervaren.

Tijdens de massage worden meerdere technieken gebruikt, waaronder  Holistic pulsing, Drukpuntenmassage,klinken vanuit de Soulvoice methode, Trager en Quantum touch geïntegreerd. Door geconcentreerd met ademhaling, aandacht en aanraking(= liefde) bezig te zijn, kunnen blokkades oplossen en kan de energie weer gaan stromen. Het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt  op deze manier aangesproken. 

De massagetafel is er op gemaakt dat ook zwangeren heerlijk kunnen liggen op hun buik. Vanaf 3 maanden is het veilig en heilzaam om je regelmatig te laten masseren. Als voorbereiding op de bevalling kunnen we ook samen adem en lichaamsoefeningen doornemen. En rond de uitrekeingsdatum zijn er specifieke drukpunten die gestimuleerd kunnen worden om het lichaam licht te stimuleren om de weeën eventueel op gang te helpen.

Je wordt gemasseerd met natuurlijke oliën, die zijn verrijkt met diverse soorten etherische olie. Deze oliën voeden je huid en zorgen voor extra ontspanning. Sommige etherische oliën hebben een ontgiftende werking, andere stimuleren de doorbloeding. (Zie ook Aromatherapie). 

Helende massage is (vooral) aan te raden bij:

  • Stress, onbalans
  • Oververmoeidheid
  • Neerslachtigheid
  • Emotionele gebeurtenissen
  • Processen van bewustwording
  • Lichamelijke klachten, zoals stijve spieren, spijsverteringsproblemen, slechte doorbloeding, hoofdpijn, gewrichtspijn, burn-out verschijnselen
  • Nervositeit
  • Als ondersteuning om spanningen los te laten na behandeling van de psycholoog/therapeut