Integral Pelvic Therapy

Integral Pelvic Therapy ® nu in mijn praktijk. Dit werk biedt een solide basis en integrale aanpak voor de gezondheid van de vrouw. IPT verbindt de medische, emotionele, energetische en spirituele wereld. Onze missie is bekkengezondheid toegankelijk te maken voor iedere vrouw.

Lichaamswerk
Integral Pelvic Therapy is een vorm van lichaamswerk voor vrouwen waarbij de balans hersteld wordt in het bekken. Veel vrouwen lijden aan diverse ongemakken in dit gebied. De diversiteit is breed; van weinig tot geen gevoel hebben in hun bekken, tot pijn hebben tijdens het vrijen. Sommige vrouwen voelen zich zelfs helemaal afgesneden van hun bekken en kunnen daardoor moeilijk toegang krijgen tot hun seksualiteit.
IPT is onder andere geschikt voor vrouwen met:

Te zwakke of juist te gespannen bekkenbodemspieren
Weinig tot geen gevoel in of met hun bekken
Pijn bij het vrijen
Chronische ontstekingen
Verzakking van blaas en/of baarmoeder
Trauma in bekkengebied
Kinderwens

Meer bewustzijn
Door de integrale aanpak van IPT is IPT erg effectief gebleken bij o.a. bovengenoemde klachten. Na 1 sessie horen we vaak terug van vrouwen dat ze:

- Zich meer bewust zijn van hun gevoelens en emoties en dat ze een groter gevoel van ruimtelijkheid ervaren in hun lichaam; in hun bekken in het bijzonder
- Verlichting voelen van hun klachten of dat ze soms zelfs voor een groot deel verdwenen zijn
- Meer contact met hun lijf ervaren
- Duidelijker grenzen kunnen gewaarworden en deze ook makkelijker aan kunnen geven naar de buitenwereld toe
- Meer gevoel en plezier ervaren in de seksualiteit
- Sommige vrouwen geven aan andere vormen van en/of intensere orgasmes te kunnen ervaren

Voorbereiding op zwangerschap en geboorte
IPT is ook een goede voorbereiding bij een kinderwens, een zwangerschap en/of geboorte. Het is erg effectief tijdens bevallingen, bijvoorbeeld als de ontsluiting niet op gang wil komen. Na een traumatische bevalling of andere traumatische gebeurtenis in het bekken is IPT een zeer zachte methode om de balans in dit kwetsbare gebied te herstellen. Door blokkades op te heffen wordt het zelfhelende vermogen weer optimaal aangesproken en kan de natuurlijke balans en vitaliteit zich herstellen.

Voor meer informatie kun je mij bellen of mailen of kijk op www.integralpelvictherapy.com